Visningar

Välkommen till någon av alla våra öppna visningar, alltid med fri entré. Förutom de fasta visningstillfällen som presenteras på den här sidan erbjuder vi också särskilda visningar av konstnärer, kuratorer, forskare och kännare som ger sina personliga perspektiv på en viss utställning. Sådana evenemang hittar du här.

Det går också bra att boka en särskild visning eller bildverkstad för dig och dina vänner, din förening, arbetsplats eller skolklasser. Läs om bokade gruppvisningar längre ner.

Lunchvisning tisdag, onsdag, torsdag och fredag kl 12:00

Tisdag, onsdag, torsdag och fredag kl 12.00 bjuder vi på visning (ca 30 min) av pågående utställning. Stäm träff med en vän och kombinera museibesöket med gemensam lunch eller fika i restaurangen. Grupper över 15 personer bör boka en enskild visning. Läs mer om det här.

Familjevisning lördagar kl 13:00

Guidade familjevisningar med samtal kring ett urval bilder och konstverk varje lördag kl. 13:00. Visningens innehåll och längd utgår från barnen och blir en konstupplevelse som barn och vuxna kan dela. 

Lördags- och söndagsvisningar kl 13:00

Fördjupa upplevelsen av utställningen genom att följa med på en visning. Varje lördag och söndag kl 13 ger vi öppna visningar av pågående utställningar. Visningen tar ca 45 min och ger nya ingångar till konsten.

Babyvisningar med måleri

Även mycket små barn kan uppleva konst! Ungefär en gång i månaden erbjuder vi visningar för vuxna med barn upp till 15 månader - en upptäcktsfärd både för det lilla barnet och den vuxne. I bildverkstaden får man sedan prova på måleri anpassat till de allra minsta. Läs mer.

Bokade visningar

Under Bildmuseets öppettider går det bra att boka en särskild visning eller bildverkstad för dig och dina vänner, din förening, arbetsplats eller skolklasser. När ni hyr lokal av Bildmuseet är det förstås även möjligt att få visning utanför öppettid.

  • Boka visning och verkstad

    Senast två veckor i förväg behöver vi er förfrågan med önskad tid, antal personer med mera (se formuläret). Vi kontrollerar att vi kan ta emot er då och återkommer inom kort med besked och prisuppgift.