Bildmuseet för hela familjen

Våra utställningar och skapande verksamhet passar bra att uppleva och prata om tillsammans i familjen, över generationsgränserna. Titta runt med barn eller barnbarn på egen hand, kanske med hjälp av "Upptäcktsfärden" som finns att hämta i receptionen, eller ta del av vårt program för familjer. Det är alltid fri entré till Bildmuseet och alla våra evenemang.

Bildmuseet är tills vidare stängt för besökare med anledning av situationen kring det nya coronaviruset. Bakom kulisserna jobbar vi på under de nya förutsättningarna, men hoppas snart kunna välkomna besökare igen. Läs mer.

Visning med barnperspektiv
Varje lördag och söndag kl 13:00 ger vi en familjevisning. Samtalen kring ett antal konstverk har barnperspektiv och är en upplevelse som barn och vuxna kan dela tillsammans. Kanske avslutar ni med att att prata om vad ni upplevt över en fika tillsammans i kaféet på suterrängvåningen? 

Skapande för hela familjen
Vår bildverkstad är öppen för alla åldrar lördagar och söndagar 12:00-16:00 och under skolloven. Här kan hela familjen låta sig inspireras av de teman och konstnärliga tekniker man sett i utställningarna. En konstpedagog finns på plats för handledning. Under skoloven är bildverkstaden även öppen tisdag till fredag.

Babyvisning med måleri
Även mycket små barn kan uppleva konst! En torsdageftermiddag i månaden under terminerna ger vi babyvisning med måleri för vuxna med 4-15 månader gamla barn. Gratisbiljetter släpps en månad innan varje visning och hämtas i Bildmuseets reception.

Öppen kulturförskola
På Bildmuseets öppna kulturförskola kan föräldralediga uppleva konst och kultur tillsammans med sina barn. Varje fredag kl 11:00-15:00 under terminerna, utom under skolloven, bjuds föräldralediga och barn in att skapa tillsammans under ledning av våra konstpedagoger. Ålder: 0-6 år. Ingen föranmälan krävs. Under loven bjuder vi istället på aktiviteter för alla lediga skolbarn.