Välkommen kulturkompisar!

Bildmuseet är med i Kulturkompis - Make Friends Through Culture

Kulturkompisar är alltid välkomna att besöka Bildmuseet och har dessutom möjlighet att få en egen visning av utställningarna på vardagarna, helt utan kostnad. Visningen tar ca 40 min och efteråt kan ni titta runt på egen hand och prata om vad ni upplevt, kanske över en kopp kaffe i kaféet på bottenplan.

Låter det intressant? Skicka en bokningsförfrågan till konstped.bildmuseet@umu.se. Ange kulturkompisgruppens nummer och medlemmarnas namn, samt vilket datum och tid ni vill komma. Vi kollar bokningskalendern och svarar inom tre arbetsdagar om vi har möjlighet att ta emot er då. Glöm inte att ta med ert Kulturkompispass när ni kommer.

Om Kulturkompis - Make Friends Trough Culture

Kulturkompis ger nyanlända och etablerade svenskar möjligheten att mötas genom att gå på kulturaktiviteter tillsammans. Projektet är del av Studieförbundet Bildas arbete för att bidra till meningsfulla aktiviteter som stärker kunskapen i svenska, om det svenska samhället och främjar deltagandet i samhällslivet.

Så här fungerar det

Den som vill bli kulturkompis anmäler sig på www.kulturkompis.nu. Utifrån de anmälningar som kommer in sätter Studieförbundet Bilda samman grupper av två nyanlända och två etablerade svenskar. Det går bra att ange om man vill vara i samma grupp som en vän.

Kulturkompisgruppen får tillsammans gå gratis på tre kulturaktiviteter som erbjuds av olika kulturaktörer i Umeå, bland andra Bildmuseet. Ni i gruppen bestämmer själva vilka av aktiviteterna ni skall gå på, och när det passar er bäst. Efter varje kulturaktivitet har ni ett "Eftersnack på svenska" utifrån tre korta frågor om vad ni har upplevt, gärna över en kopp kaffe.